Monday, October 25, 2010

buat keputusan

Assalamualaikum sahabat2 sekalian^^..hehe..ade rse mcm nk bace post sy lg x??..
ape?? xnak bace!!!.. tak pe la majuk;(

tak kira.. nak bace ke tak nak ke sy still nak taip wokeyy!! (apela tibe2 emo pulak)..hehe

mlm nie terase nak post somthing...sebab tengok rumet dsebelah agak semangat berblog..hehe (jgn marah yana)..sile la view blog beliau cendawankulat hehe..

senanye sedang menyiapkan penande buku yg comell( comel ke??)..hehe..
tape2 nnti klu da siap sy tunjuk k..

nak share sket pasal praktikum..macam2 kess taw..huhu(suspen kot):]

ehh..jap2 sebelum tu taw ke maksud praktikum???..hehe..takpe2..meh sye explain cket...
praktikum tu sebenarnye latihan tok jadi guru..huhu..(insya'Allah)

meh kite tengok kes2 tuh>>

kes 1: sangat beruntung sebab negeri yg dibuka agak byk:
*Perak*kl*selangor* putrajaya*n'9*melake*pahang*kelantan*terengganu
tp bile dah bayak pening pulak (nie kes org x reti bersyukur)
astagfirullahalazimm su taubat2..

k..agak2 sy pilih mne??..


salah soalan kot nak tanye..mestila korg da taw jwpan..(sori2)
off cos la selangor kn (negeri tanah tumpah darah ku) (bermadah pulakk)..hehe..ok setel 1 perkare..da pilih negeri..
..SET SELANGOR..

kes 2: So lepas tu..kene pilih daerah la pulak!!.. mcm2 betull..(ha' jgn nak melenting k);)
k takpe2 pilih daerah pulak..n merujuk pd muka buku a.k.a face book hehe..sangat gembire sbb Kuala Langat ade n ++BANTING..(tq pade yg mentag sy)..wa' makin berbunge ini hatie..hehehe
mode:sukeee
..SET BANTING..

kes 3: So pd 1 mlm diadakanlah perjumpaan utuk isi tempat praktikum nie..(skema pulak tetibe)..hehe..cari punye cari..aikk mane borang tok banting nie..MANE??..MANE??..sape curik...wa punyee tu..
mode: geram..
pastu den tanye pade ketua..
ketua pun tak taw mane pegi nye kertas tuh..aishh..tak pe2..siap la kalu sape yg curik tu!!
hehehe


ha' lupe plak nak cite..sebelum isi borang tu...
kene pilih partner tok wat praktikum nie..utuk cos yg same..1 sekolah kene maksimum 2 org..n satu daerah mesti lebih 10 org..kalau langar pantang larang nie akan dicampakkanlah kedaerah mane2..wah2 bahaye tuh..k smbung balik..so partner sy tu..ehh bukan2...my beloved partner cik Shamriza Shamsuri..hehe..(up sikit)
cik Sham nie org kelantan tp pak long dia dok banting jd sy PAKSE dia wat gan saye tok praktikum nie...klu tidak akan d........hehe..(macam la berani sangat kn)hehe..kejam2..
hehe..tak2 memang kami nak wat same2 (Tq. Ja);)

k sambung yg td..dengan kate laen dsebabkan borang tu xde...we assume yg BANTING memang tak bukak utuk cos kami..makk!! sedihnye...
uwauwauwa..sob3..;(

kes 4: So drpd xde tempat praktikum @ drpd dia campak kami pg Sabah Serawak (macam la Sabah Serawak ade dalam listkn)..hehe..kami pun dicadangkan supaye pilihlah mane2 lokasi yg sesuai..so after d fikir2 sy pun pilih la lokasi..still dlm selangor lg..tgok punye tgok..ade sorg je pilih selangor..sudent chainiese (a.k.a lay kuan)..but daerah laen..(korang la nie..asal tak pilih selangor!!!)*nada marah..heheee..(nak salahkan orang pulak..tak baek..tak baek)..hehe..maaf2:)


k nmpk name lay kuan tu kat sg. besar.. kalu campur kami 2org kat sg. besar dah jd 3 org..so diorg mesti tak campak kitorang kat kawasan yg pelik2..(larat ke nak campak kitorang nie)..huhu
n tanpe pikir panjang2..terus je pilih lokasi itu..
sob3..SET SG. BESAR..;(

kes 5: k sekarang kami da kompem akan berpraktikum d sg. besar..huhu..k takpe2..lg pun kami akan berdua..so tak la lonely sangat nnti..;)..hehe..suke dlm duke..ceyceycey..
k..seminggu lepas kami isi borang tu..keluarlah senarai penempatan...hehe.
.agak2 sy gembire ke sedih bile dpt taw penemptn nie..;)@:(..pilih2...
hehehe

k bile senarai keluar agak terkejut tp still stabill lg..hehe..sy telah d tempatkan di smk Munsyi Abdullah, Air tawar, Sabak Bernam..its ok..
but yg tak oknye..korg nak taw kenape..
because
my beloved partner cik Shamriza dpt skola laen...mak aii..mengape begitu..ish2..

dia dapat SMK Bagan terap dengan lay kuan..tak tahu macam mane boleh tertukar partner tu...pepun sy akan berpraktikum seorgg diri..bole ke??? bole ke??..ish2
Set SMK Munsyi Abdullah

kes 6: So lepas tu kami pg jumpe dgn penyelaras praktikum (Dr. Azhar)..Kami wat permohonan supaye Cik Shamriza dpt pindah sekola sy..agak2 dpt x??(asyik2 tanye soalan je kn)
hehe..ok la sy bgthu teruss^^,

Alhmdulillah Dr. Azhar kate bole..dpt la cop kebenaran dr dr. azhar..hehe..hatie ade bunge sikit..:)..buts sekarang kene pg ULM pulak(Unit Latihan Mengajar) tok buat pertukaran..n abg kat sane kate..tak kompem g k..kalu ade rezeki....baru buleh tukar.......(mcm tu pulak)..bunga2 di dlm hatie kuncup kembali..huhu..ish2 mcm2 kn..(ingat su!!! tu sume namenye dugaan jgn merungut k)^^,

so usaha kami da buat.. n skrg kene doa..ehh salah la teori nie..bukan mcm tu!!

yg sebetulnyee..usaha kene diiringi dengan doa..bukannye usaha dulu n baru doa..paham..=)

paham2^^


nak dpendekkan cerita..huhu..(baru sedar dah panjang..sorie2);)
minguu lepas baru dpt keputusan terbaru dan Alhamdulillah kami dapat bersame d SMK Munsyi Abdullah, Air Tawar, Selangor..insya'Allah kalu panjang umor tahun depan dapat la berpraktikum d sane;)

hehe..i2 la sahaje..sekadar ingin berkongsi..

sy ade search sikit td>>

mohd amin isman kate

Membuat dan menentukan keputusan memerlukan kekuatan minda yang tajam akal dan rohani agar keputusan yang bakal dipilih akan memberikan kesan baik sama ada pada diri sendiri atau kepada pihak lain. Sebagai manusia biasa kita tak terlepas dariapada masalah yang memerlukan kita membuat keputusan yang paling baik. Namun tak semudah yang diungkapkan dengan kata-kata kerana kadang-kadang keputusan yang dibuat mungkin tidak disenangi. Dalam menentunkan keputusan yang diambil maka selaku umat islam kita selalulah ‘bertanya’padaNya dengan bermunajat ditengah malam kerana hidayah dariNya akan memandu kita untuk membuat keputusan yang lebih baik. Wallahuaklam,


**Doakan kami dapat menjalani praktikum dengan baik ye kengkawan**
Smoge kalian juge dapat kecemerlangan yang diinginkan
Aminn
^^,
****************



2 comments:

  1. yah nie tak abeh2 taw..hehe..kot2 masin mulut yah, su dapat posting sane pulak nanti^^

    ReplyDelete